Palacsinták a nagyvilágból
Palacsintázzunk tovább.A palacsinta nem más, mint egy serpenyőben kevés zsiradékon sült, tojásból, lisztből és tejből készült lepényféle, amit minden nemzet a saját szája ízéhez igazított. Megtalálhatóak a vékonyabbak, vastagabbak, sósak és édesek egyaránt.
Francia palacsinta: crêpe.
A gasztronómiáról híres Franciaországban élesztővel készítik a palacsintát, amit vékonyra és ropogósra sütnek. Tésztájához sok tojást használnak. Pikáns édes töltelékkel töltik. Összehajtva, majd felgöngyölve - pikáns, forró édes likőrrel vagy citromos vajjal öntik nyakon.
Orosz palacsinta: blini
A blinit élesztős-búzakorpás vagy hajdina tésztából készítik. A tölteléket a tésztájába keverik bele. Ez lehet mák, alma, méz stb. Éppen ezért a blini átmérője kisebb, tésztája viszont vastagabb.
Amerikai palacsinta: pancake
Az amerikai palacsinta jellemzői, hogy vajjal, juharsziruppal vagy különféle öntetekkel fogyasztják. általában magasabb és nagyobb, mint a magyar palacsinta. A tésztája is eltér a miénktől, mert lisztből, tejből, tojásból, sütőporból és egy csipet sóból készül. A palacsintákat általában serpenyőben sütjük, kevés zsiradékon. Tálaláskor a már említett vaj és a juharszirup, de számtalan más variációval vagy épp gyümölcsökkel, lekvárokkal, tejszínhabbal, de akár sonkával és tojással is tálalják.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése